Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Odnošenje baštenskog otpada do 10. avgusta

Baštenski otpad će se u narednim danima odnositi iz Rumenke, sa Adica, Sajlova, Avijatičarskog naselja, Grbavice po pozivu, iz Sremske Kamenice, Ledinaca i Bukovca, sa Podbare, Salajke, Čeneja, Adamovićevog naselja, Detelinare, dela Staničnog bulevara, Velikog Rita, Malog Beograda, i Pejićevih salaša.

Miodrag Kostić može da kupi "Helenik šugar"

Upravni sud ukinuo je odluku Komisije za zaštitu konkurencije o zabrani tržišne koncentracije preduzeću "Sunoko" kroz kupovinu grčke kompanije za proizvodnju šećera "Helenik šugar industri", potvrđeno je u kompaniji "MK Group".

Na fakultetima 1.540 slobodnih mesta

Maturanti koji u prvom upisnom roku nisu uspeli da se domognu indeksa, drugu šansu imaće u septembru, pri čemu su na Novosadskom univerzitetu ostala još 1.543 slobodna mesta.

Tužba protiv Mekdonaldsa zbog diskriminacije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti podnela je tužbu protiv restorana Mekdonalds (McDonalds) u Novom Sadu, zbog toga što je obezbeđenje, prema tvrdnjama svedoka, zabranilo romskoj deci da uđu u restoran.

Izmena na pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica

Saobraćaj lokalnih putničkih vozova na pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica biće izmenjen od sutra do 11. avgusta, u periodu od 20.10 do 0.20 časova posle ponoći, zbog građevinskih radova između stanica Vrbas i Lovćenac.

Sve manje mesta na Gradskom groblju

Na novosadskom Gradskom groblju od prošle nedelje se sahrane obavljaju na zaštićenom zelenom pojasu na osmom grobnom polju, jer na delu polja predviđenom za sahranjivanje, osim rezervisanih, više nema slobodnih mesta.